Homemade granola

Granola is zo gekocht natuurlijk, maar wat nou als je net een lekkere bak yoghurt voor je neus hebt staan en je granola blijkt op te zijn? Dan maak je het gewoon zelf! Je wilt nooit meer terug naar de gekochte versie.
Granola pinit Bekijk galerij 2 foto's

Het mooiste is dat je er aan kunt toevoegen wat je lekker vindt. Niets is te gek eigenlijk. Ter inspiratie heb ik een aantal dingen toegevoegd aan de ingrediëntenlijst, maar er is natuurlijk nog heel veel meer mogelijk.

Heb jij een lekkere combinatie in gedachten? Laat het daar niet zitten, maar deel het met de wereld in de comments hieronder!

Door schade en schande wijs geworden

De granola moet ongeveer tien minuten in de oven. Heb jij een goede neus? Zet hem dan in wanneer je granola gaat maken. Voor alle anderen: gebruik je ogen goed. De fout dit ik in het begin maakte was dat ik de granola goudgekleurd en knapperig uit de oven wilde hebben. Dat lukte prima, maar de smaak was daardoor wat te ‘geroosterd’, iets té bitter, iets… nou ja, nét niet lekker zeg maar! 

Bewaren

Je kunt de granola een aantal weken bewaren in een goed afgesloten bak of weckpot bijvoorbeeld. Maar meestal houdt het niet zo lang: ik doe het over mijn yoghurt, kwark, appelmoes en soms ook nog over mijn overnight oats! Je kunt maar dol zijn op havervlokken.

Homemade granola

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 5 mins Bereiding 10 mins Totaal 15 minuten
Temperatuur: 175  °C
Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Basis voor granola

Kruidige inspiratie

Overige inspiratie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  2. Doe alle ingrediënten voor de basis granola in een kom en voeg dan naar smaak  ingrediënten uit de kruidige inspiratie lijst toe. Mix alles goed door elkaar en verdeel het vervolgens over de bakplaat.

    Mijn favoriete mix is kaneel, kardemom en venkel.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en hou het goed in de gaten. In de meeste gevallen is het met 8-10 minuten klaar. Als de granola iets van kleur is veranderd en het nog een beetje 'vochtig' aanvoelt, is het goed. Het wordt knapperiger als het opdroogt.

  4. Zodra het klaar is moet de granola van de bakplaat af om snel af te koelen. Pak het vel bakpapier op en leg het op het aanrecht. Of neem een dienblad waarop je het uit kunt spreiden. Het koelt gelukkig wel snel af.

  5. Nu kun je eventuele overige ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld uit het lijstje met overige inspiratie.

Keywords: Homemade granola
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *