Donut balls of churros bites?

Houd jij van donuts, churros en oliebollen? Dan zit je met dit recept goed. Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar en superlekker.
Churros bites pinit

Mijn InstantPot is me in korte tijd zeer dierbaar geworden. Dierbaarder dan alle andere keukenapparaten die ik heb. Ik heb ontzettend veel filmpjes gezien en websites bezocht. Bij het ene recept gruwelde ik en bij het volgende begon ik te watertanden. Maar toen ik de Churros bites van Karen zag moest en zou ik die balletjes maken. 

Er stonden veel berichten op haar site en onder haar YouTube kanaal variërend van niet gaar tot geweldig. Ik hoorde bij de laatste categorie! Inmiddels heb ik ze twee keer gemaakt en beide keren waren even goddelijk! 

Churros of donuts?

Ik ben er nog steeds niet uit wat nu een goede naam voor deze lekkernij zou kunnen zijn. Churros zijn knapperiger en hebben toch een wat andere textuur. Donuts zijn ook nog wat anders, alhoewel het daar wat meer van weg heeft. Tot iemand een beter idee heeft noem ik ze maar eenhaps donuts.

Churros bites pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Donut balls of churros bites?

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 12 minuten Rust / Koelen 20 minuten Totale tijd 42 minuten
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Topping

Instructies

  1. Mix de gesmolten boter met kaneel en suiker. Spatel er vervolgens melk, bloem, zout en bakpoeder door. Meng het geheel goed.

  1. Vet de muffinvorm licht in en verdeel het deeg dan over de gaten. Sluit de vorm af met de meegeleverde siliconen deksel of gebruik huishoudfolie.

    Een bakspray of een spuitflesje olie is hierbij heel handig.

  1. Leg het rooster in de IP en giet het water erbij. Zet de muffinvorm op het rooster. Draai het ventiel naar sealing en stel de tijd in op 12 minuten high pressure.

  1. Als de tijd is afgelopen laat je de voor 10 minuten de druk op natuurlijke wijze ontsnappen (NPR = natural pressure release), daarna zet je het ventiel open.

    LET OP: als je het ventiel opendraait ontsnapt er kokendhete lucht!

  1. Haal de muffinvorm voorzichtig uit de IP, verwijder het deksel en draai de vorm om op een bord. Druk de churros bites er z.s.m. uit, anders worden ze klef.

  1. Mix nu eventueel wat suiker en kaneel en rol hier de churros bites door. Enjoy!

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *