Mango kokosyoghurt ijs

Aan dit mango yoghurt ijs is geen suiker toegevoegd. Het zoete komt van de meer dan rijpe mango. Fruitsuiker is ook suiker, dus niet al te veel van eten. Dat gezegd hebbende, moesten we nu maar eens met een noodvaart gaan genieten van dat ijs.
pinit

Hoe ‘slacht’ je een mango?

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik al narigheid met mango’s. Ik vind ze heerlijk om te eten, maar een ramp om ze te ontdoen van schil en pit. Meestal doe ik gewoon maar wat. Schillen gaat prima en dan lukraak schillen. ‘Zodra ik weerstand voel ben ik bij de pit en moet ik stoppen‘ was de gedachtengang. 

Voor dit ijs gebruikte ik een zeer rijpe mango. De ‘pit’ hield ik boven de kom van de keukenmachine en heb ik helemaal uitgeknepen. Deze ronde heb ik echt alles uit de mango gehaald wat ik maar kon.

Worstel jij ook met mango? Bekijk dan dit filmpje en reken voor eens en voor altijd af met dat geworstel.

Moeilijkheid: Beginner Prep 10 minuten Totaal 10 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

Instructions

  1. Schil de mango en snijd hem in stukken.

  1. Doe de mango samen met de yoghurt en blaadjes munt in de keukenmachine of blender. Laat de machine draaien tot je een egale massa hebt. 

  2. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet het minimaal een nacht in de vriezer.

Keywords: IJs, fruitijs, yoghurtijs
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *