Rucola pesto

Een schaaltje rucola pesto met een walnoot en een schaal met stokbrood pinit Bekijk galerij 1 foto

Denk je aan pesto dan denk je aan basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maar pesto is niets meer dan ‘gestampt’. En zegt dus eigenlijk nog niets over de ingrediënten. Alhoewel de originele pesto wel deze ingrediënten bevatte. Die pesto wordt ook wel Pesto alla Genovese genoemd. Doordat er pijnboompitten en Parmezaanse kaas of pecorino wordt gebruikt is die pesto best wel prijzig. Rucola pesto is eigenlijk een goedkopere variant, maar minstens net zo lekker!

Rucola pesto

Heb jij nog wat rucola over of ziet jouw rucola er niet zo heel erg florisant meer uit? Maak er dan een heerlijke pesto van. Vervang de pijnboompitten door een flinke hand walnoten. Je hoeft ze niet eerst in een droge koekenpan te bakken, maar kunt ze direct verwerken. In de vriezer heb ik eigenlijk altijd wel zakjes met geraspte kaas liggen. In deze pesto gebruikte ik dus geraspte belegen kaas in plaats van Parmezaanse. 

Rucola heeft een beetje bitter smaakje van zichzelf. Niet iedereen houdt daarvan. Hef dat bittertje op door er wat citroensap aan toe te voegen. 

Smeer het lekker op een toastje of een stukje stokbrood. Misschien zelfs een lekker vers gebakken baguette? Maar als dip voor een stengel bleekselderij of een stuk wortel kan ik het ook zeker aanbevelen.

Moeilijkheid: Beginner Prep 10 minuten Totaal 10 minuten

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Doe de rucola, parmebaas en walnoten in de keukenmachine of gebruik een blender of staafmixer.

  1. Giet er een beetje olijfolie op en zet de machine aan.

  1. Schraap de pesto regelmatig van de kant weg. Voeg steeds een beetje olijfolie toe tot je een smeerbare pesto hebt.
Keywords: Pesto, rucola, walnoot

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de rucola pesto bewaren?

De rucola pesto is in de koelkast maximaal een week houdbaar in een goed afgesloten potje.

Wat is parmebaas?

Parmebaas is ‘mijn’ alternatief voor Parmezaanse kaas en is heel makkelijk zelf te maken. Bekijk hier het recept.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *